Descriere
Descriere Ulei de Sunatoare, 250ml, Nera Plant
Uleiul de Sunătoare este un produs natural obținut din părți aeriene de sunătoare (Hypericum perforatum), ale căror substanţe active au fost extrase în ulei de măsline extravirgin.
Proprietati:
- Stimulează funcţia hepatică
- Antiulceros, antigastritic
- Antihemoragic (intern si extern)
- Stimulează digestia şi apetitul
- Antidepresiv şi antinevralgic
- Antiseptic şi cicatrizant
- Antihemoroidal, antiinflamator
Recomandat pentru:
Intern:
- Afecțiuni ale sistemului hepatobiliar
- Gastrită hiperacidă, ulcer gastric
- Dismenoree (tulburare a fluxului menstrual, însoțită de dureri)
- Depresie
Extern:
- Răni, arsuri, hematoame
- Dureri reumatice
- Hemoroizi
Compozitie:
Sunătoare (Hypericum perforatum) – 10%, excipient: ulei de măsline extravirgin.
Sunătoarea – datorită uleiului esenţial, a hipericinei şi taninului, are acţiune antiseptică, astringentă şi cicatrizantă. Diminuează procesele inflamatorii hepatice cronice şi tulburările motilităţii căilor biliare. Uleiul de sunătoare se recomandă ca adjuvant în dischinezie biliară, colecistită, afecţiuni hepatice, gastrită hiperacidă, ulcer gastric.
Acţiunea antidepresivă a complexului din sunătoare este pe deplin confirmată, uleiul esențial având efect tranchilizant, iar flavonoidele influenţând nivelul de serotonină.
Produsul se recomandă şi extern, datorită efectelor cicatrizante şi dezinfectante pentru plăgi greu vindecabile sau purulente şi pentru arsuri. Grăbeşte vindecarea şi calmează durerile provocate de scrântituri (luxaţii), entorse, hematoame şi herpes zoster.
Uleiul de măsline extravirgin păstrează cel mai bine proprietățile nutritive ale măslinelor, având o aromă deosebită și o aciditate echilibrată. Cu vitamine precum A, B1, B2, C, D, E, K, acizi grași nesaturați 85%, acizi grasi saturați 15%, trigliceride și clorofilă, acest tip de ulei este foarte bine tolerat de stomac, ajută la combaterea ulcerului și a gastritei, reduce riscul bolilor cardiace şi canceroase, mărește rezistenţa vaselor sanguine, inclusiv a pereţilor arteriali, întărește sistemul imunitar al organismului şi previne îmbătrânirea celulelor. Știați că acizii graşi nesaturaţi şi monosaturaţi, care reprezintă circa 75% din compoziţia uleiului de măsline extravirgin, sunt similari cu cei prezenţi în laptele matern? Acest lucru explică de ce uleiul de măsline este atât de bine tolerat de organism.
Uleiul de măsline extravirgin este recomandat chiar și bebelușilor, de la începutul diversificării alimentației, adăugat în piureul de legume sau în supa de la prânz.
Utilizare:
În regim obişnuit de viaţă: 1-2 linguriţe în salate, mâncăruri, la prepararea produselor de panificaţie.
Pentru persoane cu probleme de sănătate, intern:
Adulți: câte 1 linguriţă de 2-3 ori/zi, înaintea meselor principale, în care puteți adăuga 1-2 picături de lămâie.
Copii: ½ linguriță de 2 ori pe zi.
Produsul nu se recomandă persoanelor sensibile la expunerea prelungită la radiaţiile solare.
A se administra la sfatul medicului în cazul persoanelor cu boli hepatice cronice, afecţiuni psihice grave.
A se întrerupe administrarea cu 5 zile înainte de orice intervenţie chirurgicală în care se folosesc anestezice.
Ioana –
Foarte bun acest ulei, chiar il recomand👍🏼